::: HOME ::: GESCHIEDENIS ::: PROFIELEN ::: FOTO'S ::: FUNNY ::: LINKS ::: GASTENBOEK :::

Geschiedenis

 

ge·´noot·schap (het ~)

1 vereniging, aan de bevordering van wetenschap, kunst, gezelligheid e.d. gewijd
 

In China bestaat het fenomeen "Feestgenootschap"  reeds vijfduizend jaar. Uit inscripties in steen en andere bronnen blijkt, dat men toen al op de hoogte was van een relatie tussen gezelligheid, het lichaam en de inwendige organen.

Men heeft geconstateerd, vaak proefondervindelijk, dat door het prikkelen, masseren of verwarmen van bepaalde drukpijnlijke plaatsen op het lichaam een bepaalde gezelligheid kon worden opgewekt.

In Nederland heeft het feestgenootschap sinds de jaren zeventig een steeds vastere plaats ingenomen in de samenleving.

Men kan het feestgenootschap zien als zowel een additieve (aanvullende) als alternatieve (echt andere) functie ten aanzien van de reguliere geneeskunde. Hoewel deze therapie een breed indicatie-veld heeft - het energetisch in balans brengen van de mens, waardoor zijn of haar klachten dienen te verminderen of te verwijderen - zijn de meest tot de verbeelding sprekende vormen tot op heden de pijnbestrijding, zoals mede narcose en het laten stoppen met roken.

De persoonlijke leden hebben een vrij gezellige achtergrond. Daartoe worden o.a. gerekend geologie, geofysica, geochemie, mijnbouwkunde, bodemkunde en fysische geografie maar ook aan de economische wetenschappen verwante ingenieurs zoals Accountants en zulks meer. Van hen zijn 500 actief professioneel aardwetenschapper. Een derde van hen woont en werkt in het buitenland.

 

Met dank aan: http://www.kngmg.nl/hd10.htm en http://www.ngva.com/geschiedenis.html

Kortom we bestaan al een tijdje en doen het goed!

login
24-06-2024
Niet ingelogd
quickchat MySQL connectie mislukt.